1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:30
No menu items!

Terorist prins de DIICOT la Ambasada Marii Britanii din București

spot_img

Un finlandez de origine irakiană a fost prins de procurorii DIICOT înainte să încerce să ucidă un oficial al Ambasadei Marii Britanii la București.

Khzr Karim Friad în vârstă de 38 de ani îi considera pe britanici responsabili pentru dezastrul ţării sale şi plănuia să ucidă un oficial al ambasadei Regatului Unit la Bucureşti.

Suspectul şi-a recunoscut intenţiile în faţa procurorilor DIICOT, la audieri afirmând chiar că şi-a donat toate bunurile de valoare şi banii înainte să se aşeze la pândă în faţa ambasadei. Bărbatul era deja monitorizat de ofiţerii Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Când a fost reţinut, finlandezul de origine irakiană avea asupra lui un cuţit cu o lamă de 22 de cm. Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că nu vrea să folosească arme de foc, dar că nimic nu-l va împiedica să-şi ducă la capăt planurile chiar şi după eliberare.

DIICOT a cerut Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a suspectului pentru ameninţare cu caracter terorist, infracţiune pedepsită de lege cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Mihaela Maia