8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 6:11

Teroriștii din Paris au fost identificați. Unul dintre ei și-a uitat buletinul în mașină

spot_img

Șoferul mașinii care i-a transportat la Charlie Hebdo s-a predat Poliției

paris-teroristi 

La câteva ore de la atacul terorist din Paris, autoritățile franceze au stabilit că este vorba despre trei bărbaţi, cetăţeni franco-algerieni, doi fraţi de 34 şi 32 de ani şi un al treilea, în vârstă de 18 ani, cel care a condus maşina. Acesta din urmă s-a predat Poliției.

Potrivit autorităţilor franceze, atacatorii din Paris ar fi doi fraţi care au cetăţenie franco-algeriană. Said Kouachi şi Cherif Kouach, au 34, respectiv 32 de ani si locuiau amândoi din Paris. În învălmăşeala creată, Said şi-a uitat buletinul în maşina abandonată. În acest mod au descoperit poliţiştii identitatea atacatorilor.

teroristi

Cherif a fost acuzat, în 2008, că i-a ajutat pe luptătorii radicali din Irak şi a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, potrivit Associated Press.

Unul dintre suspecţi a fost judecat în 2008 pentru afilierea la o reţea teroristă irakiană. A fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare pentru că ar fi ajutat luptătorii radicali din Irak. La acel moment, el a declarat în faţa curţii că i-a ajutat deoarece era revoltat de tratamentul dur aplicat de gardienii americani deţinuţilor irakieni în penitenciarul Abu Ghraib.
Cei doi fraţi le-ar fi strigat martorilor îngroziţi că fac parte din reţeaua teroristă Al Qaida, filiera din Yemen, iar prin atacul lor erau convinşi că l-au răzbunat pe profetul Mohamed, a cărui imagine a fost întinată de caricaturiştii executaţi.
Hamyd Mourad, un tânăr de numai 18 ani, a fost şoferul celor doi fraţi. El trăia în Reims, aflat la o oră şi jumătate de Paris. Poliţiştii au descins la reşedinţa lui din Reims şi au prelevat probe şi amprente.

Poliţiştii au făcut publice fotografiile celor doi fraţi, cerând ajutorul publicului la prinderea lor. Câteva ore mai târziu, Hamyd s-a predat autorităţilor.