10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:53

Teroriștii au filmat atacul de la “Charlie Hebdo”

spot_img

Un reporter al publicaţiei “The Guardian”, Jason Burke, susţine că o cameră GoPro a fost gasită în maşina Citroën C3, abandonată în Paris la scurt timp după comiterea atacului de la Charlie Hebdo

paris-teroristi

Mai multe publicaţii din Marea Britanie susţin că autorii masacrului de la sediul revistei “Charlie Hebdo”, fraţii Kouachi, au folosit o cameră GoPro pentru a filma atacul produs săptămâna trecută.

Potrivit “Business Insider”, un reporter al publicaţiei “The Guardian”, Jason Burke, susţine că o cameră GoPro a fost gasită în maşina Citroën C3, abandonată în Paris la scurt timp după comiterea atacului de la “Charlie Hebdo”.

Poliţiştii francezi încearcă acum să analizeze imaginile surprinse de respectiva cameră video.

De asemenea, în maşină a fost găsită o carte de identitate a unei rude a celor doi fraţi.

Publicaţia “Daily Mirror” a scris şi că teroristul Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc de la periferia pariziană, ar fi folosit o cameră GoPro în timpul atacului, soldat cu moartea a patru ostatici.

17 persoane au fost ucise în trei atacuri jihadiste comise săptămâna trecută în Franţa, dintre care 12 la redacţia revistei satirice “Charlie Hebo” miercuri, o poliţistă joi şi patru ostatici vineri. Cei trei atacatori au fost uciși vineri de forțele de ordine franceze, în două asalturi simultane.