Teroare la un Târg de Crăciun din Franța. Strasbourg, inima Europei, împietrită de scene de violență cu împușcături. VIDEO

Un om a fost ucis și mai mulți au fost răniți de un atacator înarmat la târgul de Crăciun de la Strasbourg, potrivit primelor informații vehiculate în presa internațională și pe rețelele de socializare.

Este stare de alertă la Strasbourg, în urma unui atac armat sau posibil schimb de focuri. Autoritățile le recomandă locuitorilor și turiștilor să evite centrul orașului.

Târgul de Crăciun a fost evacuat de forțele de ordine. Poliția le-a spus oamenilor panicați să se adăpostească.

Sediul Parlamentului European a fost închis, confirmă europarlamentarul român Renate Weber.

Când ieșeam de pe poarta Parlamentului European, în jurul orei 20.00, ora locală, am primit un mesaj de la un coleg, care primise, la fel, un mesaj de la un alt coleg, că se întâmplă ceva în centru, la Târgul de Crăciun, care este undeva, la 4-5 km de zona în care se află Parlamentul European. Deci nu am văzut ceva în mod direct. Am început să verific Twitter-ul, presa locală, nu a apărut nimic timp de aproximativ 30 de minute, când a început să apară Twitter-ul să transmită diverse informații: că la Târgul de Crăciun ar fi avut loc un schimb de focuri. NU era nimic clar, sursele variau, numărul de morți și răniți variau, relatează Lucian Pîrvoiu, corespondentul TVR în Franța.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU