21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:54

TEROARE ÎN PARIS. Unul dintre atacatorii kamikaze avea paşaport sirian

spot_img

Anchetatorii francezi au găsit un paşaport sirian printre corpurile atacatorilor kamikaze care au comis atentatele teroriste de vineri seară din apropiere de Stade de France din Paris.

Potrivit unor surse citate de publicaţia franceză “Le Figaro”, unul dintre atacatorii kamikaze din zona Stade de France avea asupra sa un paşaport sirian, descoperit de anchetatorii francezi prezenţi la faţa locului.

În jurul orei 21.20 (22.20 – ora României), au avut loc trei explozii în apropierea stadionului unde se juca un meci amical între Franţa şi Germania, eveniment la care se afla şi preşedintele francez, Francois Hollande. Exploziile au fost produse de atacatori kamikaze, care s-au aruncat în aer și au murit în urma atacurilor.

Descoperirea identităţii siriene a unuia dintre atacatori va permite stabilirea legăturii pe care ar fi putut să o aibă acesta cu organizaţia teroristă Stat Islamic, care a revendicat în urmă cu peste două ore atacurile teroriste de vineri seară de la Paris. Anchetatorii urmează să stabilească dacă atacatorul făcea parte din Statul Islamic, care activează în principal în Siria şi în Irak, sau dacă aparţinea valului de imigranţi care au sosit recent în Franţa.

După primele detalii ale anchetei în curs, atacul din sala de spectacole Bataclan, în care concerta formaţia americană Eagles of Death Metal, soldat cu moartea a aproximativ 100 de persoane, a fost comis de terorişti care vorbeau limba franceză.

“Anchetatorii dispun de înregistrări ale discuţiilor care s-au purtat în timpul atacului”, a confirmat o sursă din securitate.

În atacurile din Paris comise vineri seară, au murit 128 de persoane şi aproximativ 200 sunt rănite, dintre care 99 în stare gravă.

R.D.