17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 11:55

Teroare în Paris: Doi francezi cu reședința la Bruxelles, printre autorii atacurilor

spot_img

Doi cetăţeni francezi care locuiau în Belgia se află printre atacatorii atentatelor teroriste din Paris, ei decedând la locul faptei, a anunţat Parchetul Federal din Bruxelles, potrivit site-ului publicaţiei franceze Le Figaro.

În urma mai multor operaţiuni efectuate sâmbătă de autorităţi în Belgia, au fost interpelate şapte persoane.

“Acestea se vor prezenta în faţa judecătorului duminică după-amiază”, a precizat Parchetul Federal din Bruxelles într-un comunicat.

Printre cei şapte atacatori care au comis atentatele teroriste de vineri seară şi au decedat, se află doi cetăţeni francezi cu reşedinţe în Bruxelles şi localitatea Molenbeek, unde au fost reţinute sâmbătă trei persoane în legătură cu atentatele, precizează televiziunea belgiană RTBF, citând aceeaşi sursă judiciară.

Potrivit Parchetului Federal din Bruxelles, “două automobile înmatriculate în Belgia au fost găsite la Paris” de către anchetatorii francezi, “una în apropierea (sălii de concerte) Bataclan, iar alta lângă (cimitirul) Pere Lachaise”, au explicat procurorii belgieni, potrivit cărora “ancheta demonstrează că aceste două vehicule au fost închiriate la începutul săptămânii în regiunea bruxelleză”.

Conform Parchetului, poliția a procedat sâmbătă la percheziții la Molenbeek, obiectele confiscate fiind în curs de examinare.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, 129 de persoane au murit şi peste 350 au fost rănite în atentatele teroriste comise vineri seară, concomitent în mai multe zone din Paris.