13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 13:25

TEROARE ÎN PARIS. Ambasada Franței transmite condoleanțe familiilor românilor uciși

spot_img

Ambasada Franței la București le-a transmis sâmbătă condoleanțe familiilor cetățenilor români omorâți în atentatele de la Paris.

“Printre numeroasele victime ale atentatelor care au avut loc ieri la Paris, se numără și doi cetățeni români. Ambasada Franței la București prezintă familiilor victimelor române cele mai profunde condoleanțe și le asigură de întreaga sa compasiune”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice a Franței în România.

Și ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, a vorbit despre tragedia care a avut loc vineri seara la Paris. Acesta a făcut apel la solidaritate și a anunțat că duminică, la Ambasada Franței, va avea loc o reuniune de reculegere.

„Franța, Paris au cunoscut aseară o tragedie. O tragedie mare, de o amploare necunoscută în Franța. Aș vrea, în primul rând, să exprim cele mai sincere condoleanțe victimelor și aș vrea să subliniez că polițiștii, medicii, pompierii au făcut tot ce au putut și o să facă în continuare acest lucru. Aș vrea să muțumesc pentru sprijinul avut din partea autorităților din România, am fost în contact imediat cu toate autoritățile. Am avut mesajele foarte clare de solidaritate”, a spus ambasadorul Franței la București.

„Mâine organizăm la ora 14.00 o reuniune, aici, de reculegere, de solidaritate și de unitate pentru toți francezii care vor să exprime sentimentul de sprijin și de unitate în acest moment. Bineînțeles, această manifestație e deschisă pentru toate persoanele din România care vor să exprime susținerea lor în acest moment. Avem valorile comune, în acest moment cred că nu este numai Franța care a fost atacată, sunt valorile noastre care sunt în joc și în acest moment cred că e foarte important să demonstrăm solidaritate”, a mai spus oficialul francez.

R.D.

foto: agerpres.ro