10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:58

Teroare în Paris: 23 de persoane au fost reţinute şi 104 sunt plasate în arest la domiciliu

spot_img

Autoritățile franceze au reținut 23 de persoane și au confiscat 31 de arme în contextul unor ample percheziții în noaptea de duminică spre luni în cadrul stării de urgență instituite după atentatele de la Paris, a anunțat ministrul de interne Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

Ministrul a dispus în cursul ultimelor 48 de ore “104 de decizii de arest la domiciliu în cazul unor indivizi care au făcut obiectul unei atenții speciale din partea serviciilor noastre”.

În cursul nopţii de duminică spre luni, au avut loc 168 de percheziţii administrative la domiciliile celor suspectaţi că ar fi avut legătură cu atentatele teroriste din Paris de vineri seară. Percheziţiile s-au desfăşurat în 19 departamente şi în marile aglomeraţiii urbane din Franţa.

Potrivit ministrului francez de Interne, 23 de persoane au fost reţinute şi 31 de arme au fost confiscate, printre care şi arme de război.

În țară a fost instituită starea de urgență după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris și soldate cu 132 de morți și cel puțin 350 de răniți.

Până în prezent autoritățile franceze au identificat 103 dintre persoanele decedate în atentate.