9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 2:53

TEROARE ÎN BRUXELLES. 35 de morți în urma atentatelor. Patru victime au încetat din viață la spital

spot_img

Atentatele din 22 martie de la Bruxelles s-au soldat cu 35 de morți, potrivit celui mai recent bilanț comunicat luni de autoritățile belgiene și în care nu sunt incluși cei trei autori ai atacurilor sinucigașe, transmit agențiile internaționale de presă.

Astfel, 31 de persoane și-au pierdut viața în exploziile de la Aeroportul internațional Zaventem și din stația de metrou Maelbeek, iar patru au decedat la spital în urma rănilor suferite, au precizat responsabilii belgieni, într-o declarație la Centrul de criză belgian. Precedentul bilanț era de 31 de victime.

Parchetul belgian a anunțat tot luni că trei suspecți au fost inculpați pentru “participare la activitățile unui grup terorist”, în urma arestărilor făcute duminică în mai multe orașe din țară.

Yassine A., Mohamed B. și Aboubaker O. au fost încarcerați, precizează reprezentanții Parchetului într-un comunicat de presă. Aceștia se referă la o “operațiune judiciară antiteroristă”, dar fără a face o legătură cu atentatele din 22 martie.

O a patra persoană care era reținută în acest dosar a fost pusă în libertate fără a fi inculpată, potrivit Reuters.

R.D.