1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 3:57
No menu items!

TEROARE ÎN GERMANIA. Cum era numit autorul atentatului cu bombă din Ansbach în tabăra de refugiați

spot_img

Un filmuleț găsit în telefonul mobil al lui Mohammad Dallel, migrantul sirian în vârstă de 27 de ani care a murit în explozia pe care a provocat-o, duminică seara, în fața unui local din orașul german Ansbach, dovedește apartenența acestuia la gruparea Stat Islamic, au anunțat reprezentanții poliției.

Explozia provocată de bomba artizanală detonată de sirian a rănit 12 oameni, dintre care trei, grav. Cu puțin timp înainte, lui Dallel nu i s-a permis să intre la un concert cu 2.500 de spectator, pentru că nu avea bilet.

“Eu stăteam chiar la masa asta, cu doi prieteni. Tânărul se plimba pe aici, de la stânga la dreapta și înapoi. Avea un un rucsac, căști și mobilul în mână. Nu îi remarci pe toți, dar el era un tip atrăgător. S-a așezat la o masă, a stat zece minute, poate un sfert de oră. Nu a consumat nimic. Eu am intrat înăuntru pentru câteva minute. Prietenii mi-au spus că, între timp, s-a ridicat de la masă, a umblat la rucsac și apoi s-a produs explozia”, a povestit un martor, potrivit stirileprotv.ro.

Atentatorul sinucigaș, pe care prietenii săi de la adăpostul pentru refugiați îl porecliseră “Rambo”, nu a primit drept de azil în Germania și urma să fie deportat în Bulgaria.

Asupra lui, dar și în locuința sa din Ansbach au fost găsite două telefoane mobile, mai multe carduri SIM și un laptop. În plus, anchetatorii au descoperit substanțe chimice și materiale cu care acesta putea confecționa încă o bombă artizanală.

Într-o înregistrare video, Mohammad Daleel jura credință Statul Islamic și se declara soldat al organizației jihadiste.

În filmulețul găsit în telefonul său, Dallel anunța un atac de răzbunare împotriva germanilor, pentru că aceștia “ajută la uciderea musulmanilor”, după cum afirma teroristul.

R.D.

foto: yahoo.com