2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:16
No menu items!

TEROARE ÎN GERMANIA. Autorul atentatului cu bombă jurase credință Stat Islamic

spot_img

Autorul atacului sinucigaș din orașul german Ansbach jurase credință grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunțat luni ministrul de interne din landul Bavaria, citat de Reuters.

Ministrul citat a mai spus că o înregistrare video arată clar că atacul a fost unul terorist. În telefonul mobil al atacatorului, mort în explozie, poliția a găsit o înregistrare video în care solicitantul de azil sirian amenința, în arabă, că va comite un atac.

Potrivit poliției germane, atacatorul avea suficiente materiale pentru a mai produce o altă bombă. Bărbatul avea asupra sa și un sul de bancnote de 50 de euro la momentul atacului, a mai precizat poliția.

Primarul din Ansbach, Carda Seidel, a anunțat anterior că 15 persoane au fost rănite în atacul sinucigaș cu un dispozitiv explozibil, patru aflându-se în stare gravă.

Suspectul sirian în vârstă de 27 de ani care și-a detonat duminică dispozitivul explozibil la Ansbach a sosit în Germania în urmă cu doi ani. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că sirianului i s-a respins cererea de azil anul trecut și că urma să fie expulzat în Bulgaria.

Potrivit anchetatorilor, suspectul era cunoscut poliției pentru infracțiuni referitoare la droguri și alte fapte. El a fost sub tratament la o clinică de psihiatrie și a mai încercat să se sinucidă de două ori.

R.D.