4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:03
No menu items!

TEROARE ÎN FRANȚA. Autorul atentatului de la Nisa, identificat. Imagini VIDEO cu camionul demarând spre mulțime

spot_img

Șoferul camionului care a intrat în mulțimea de oameni, joi seară, pe Promenade des Anglais din Nisa (sud-estul Franței), ucigând cel puțin 84 de persoane înainte de a fi neutralizat de poliție, a fost “identificat oficial”, au anunțat vineri surse polițienești franceze, citate de AFP.

Acest bărbat este titularul documentelor de identitate emise pe numele unui franco-tunisian de 31 de ani, domiciliat la Nisa, care au fost găsite în camion de către anchetatori. „Mai multe operațiuni sunt în prezent în desfășurare vineri dimineață, în special la Nisa’”, au adăugat sursele citate, potrivit Agerpres.

Potrivit postului francez de televiziune BFM TV, atacatorul se afla în vizorul poliţiştilor, dar nu pentru infracţiuni de natură teroristă.

Bărbatul era cunoscut poliției pentru fapte de violență și utilizare de arme și dispunea de un pistol de calibru mic, precum și de câteva grenade de război și arme false.

“El a tras de mai multe ori cu pistolul, înainte de a fi ucis”, a declarat vineri Christian Estrosi, fost primar al Nisei și actual președinte al regiunii, citat de France Presse.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetatorilor, șoferul a deschis focul “cu un pistol”. Între altele, o “grenadă nefuncțională”, precum și arme de război false au fost găsite în camion.

Estrosi afirmase anterior că șoferul fusese în posesia unor arme “grele” la bordul camionului.

Premierul francez Manuel Valls a anunțat vineri decretarea a trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, după atacul terorist de joi noapte de la Nisa soldat cu cel puțin 84 de răniți și zeci de răniți, relatează AFP.

https://www.youtube.com/watch?v=rAQS2ZIF4xg

foto: AFP/Agerpres

R.D.