9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:05
No menu items!

TEROARE ÎN FRANȚA. Alți doi români ar fi dispărut după atacul de la Nisa. Reacția Ministerului Afacerilor Externe

spot_img

Datele altor doi români care ar fi dispărut după atentatul de săptămâna trecută au fost publicate, luni, pe o pagină de Facebook dedicată victimelor atacului de la Nisa. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au precizat însă, într-un comunicat de presă, că nu au primit solicitări oficiale cu privire la dispariția altor doi cetățeni români în urma atacului.

“Referitor la semnalările pe rețelele de socializare privind dispariția altor doi cetățeni români în urma atacului de la Nisa, precizăm că până în prezent nu au fost primite solicitări telefonice sau prin email cu privire la persoanele menționate”, se arată în comunicatul MAE.

Conform instrucțiunilor Celulei de criză a MAE, Ambasada României la Paris a solicitat asistența specifică autorităților franceze competente. “Verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs”, mai precizează oficialii MAE.

Cei doi tineri care ar fi dispărut se aflau în vacanță la Nisa, potrivit postărilor de pe rețeaua de socializare.

Nu se știe încă cine a postat mesajul pe pagina de Facebook, dar postarea a fost distribuită de peste 500 de ori şi mai mulţi români stabiliţi la Nisa vor să ajute la căutarea celor doi.

Cetățenii români și rudele acestora au la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33491221741, Ambasadei României la Paris +33(0)147052966; +33(0)147052755; +33(0)145503997; +33(0)147051040, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center 24/24.

În mod oficial, MAE a fost notificat referitor la dispariția a trei cetățeni români, în urma atentatului de la Nisa. Dintre aceștia, un copil și mama sa, au fost identificați în spitale din orașul francez.

R.D.