26.1 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 11:54

TEROARE ÎN BRUXELLES. O româncă și fiica ei de doi ani, singurele supraviețuitoare din vagonul de metrou în care s-a produs explozia

spot_img

O româncă de 23 de ani și fetița ei de doar doi ani au scăpat miraculos cu viață din vagonul de metrou în care un terorist s-a detonat la Bruxelles.

Potrivit jurnaliștilor de la “Monitorul de Botoșani”, Roxana Ștefănucă și fiica ei sunt singurele supraviețuitoare din acel vagon.

Roxana este stabilită de mai bine de cinci ani în capitala Belgiei, acolo unde soțul și tatăl ei au o afacere în domeniul constructiilor. Cu două zile în urmă, tânara originară din comuna Mileanca, județul Botosani, și-a dus la școala fiica cea mare, în vârstă de cinci ani. Pentru că nu a avut cu cine s-o lase acasă, a luat-o cu ea și pe fetița cea mică, în vârstă de doar doi ani. Pe drumul de întoarcere o bombă a explodat chiar în vagonul în care se aflau tânăra și fetița ei.

Anca Cucuruzac, sora Roxanei, a aflat ulterior că cele două au fost singurele supraviețuitoare, iar Roxana a fost scoasă de sub mai multe cadavre decapitate de suflul exploziei. Ea primește îngrijiri la Spitalul Militar din Bruxelles.

Potrivit prietenilor săi, tânăra rănită s-a trezit, în jurul prânzului, pe un pat de Reanimare la Spitalul Militar din Bruxelles. Fetița a fost găsită de rude abia spre seară.

R.D.