15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 18:48

TEROARE ÎN BRUXELLES: Încă un suspect la metrou, conform presei franceze

spot_img

Postul național de televiziune din Belgia a relatat că la metrou au fost doi atentatori kamikaze, nu unul cum se credea până acum. El ar fi fost identificat pe camerele de supraveghere, alături de atentatorul identificat deja, având în spate un rucsac voluminos. Informația nu a fost confirmată oficial. 

Dacă până acum se credea că atacul de la staţia de metrou a fost comis de un singur individ, unul dintre fraţii el-Bakraoui, postul naţional de televiziune din Belgia, RTBF anunţă acum că acesta era însoţit de un al doilea bărbat. El ar fi fost identificat pe camerele de supraveghere, având în spate un rucsac voluminos. Identitatea lui este necunoscută pentru moment şi nu se ştie nici dacă a murit în explozie sau este în viaţă.

Atacul de la metrou a intervenit la circa o oră după cel de la aeroport, la puțin timp după ora locală 9:00. O bombă acționată de un kamikaze explodează într-o garnitură care era pe punctul de a pleca din stația Maelbeek, situată în centrul cartierului unde se află instituțiile europene. Explozia a avut loc în timp ce o altă garnitură se afla pe linia ferată de vizavi.

Poliţia belgiană caută în continuare un suspect al atentatelor de la Bruxelles, dar identitatea acestuia nu este cunoscută. Este vorba despre bărbatul cu pălărie şi haină deschisă la culoare, din fotografia de la aeroport dată publicităţii chiar în ziua atacurilor.

Cel mai recent bilanț oficial al Parchetului indică 31 de morți și 300 de răniți.