14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 4:26

TEROARE ÎN BRUXELLES. Crește bilanțul victimelor / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Centrul de criză din Belgia a confirmat decesul a 32 de persoane și rănirea a 230. 

  • UPDATE

Bilanțul răniților în atentatele din Bruxelles a crescut la 198, potrivit datelor oficiale furnizate de autoritățile belgiene. 106 oameni au fost răniți în explozia de la metrou, iar 92 – în atentatele de la aeroport.

  • UPDATE

Autoritățile belgiene anunță 34 de morți (20 la metrou și 14 la aeroport) și 187 de răniți în atentatele de marți.

Primarul orasului Bruxelles a confirmat oficial că numarul victimelor atacului de la metrou a crescut la 20 de morti, transmite AFP.

  • UPDATE

Un nou bilanț al victimelor a fost furnizat de autoritățile belgiene: 26 de morți și 136 de răniți în cele două atentate.

Premierul Belgiei, Charles Michel, anunța marți un nou bilanț al victimelor: 28 de morți și 35 de răniți. 13 persoane și-au pierdut viața în exploziile de la aeroport, iar alte 15 – în atacul de la metrou.

Potrivit prim-ministrului, Belgia a fost ținta unor atentate “oarbe, violente și lașe”.

„De ce ne-a fost frică n-am scăpat”, a spus Michel, care a declarat că s-au înregistrat numeroși morți, dar și răniți, între care unii aflați în stare gravă.

A fost convocat Consiliul Național de Securitate al Belgiei, a anunțat Cabinetul ministrului de interne Jean Jambon.

Premierul Michel și ministrul justiției Koen Jeens sunt prezenți la reuniunea Centrului de criză unde urmăresc situația minut cu minut alături de reprezentanții serviciilor de securitate și ai poliției. Prezidat de premier, Consiliul național de securitate este compus din ministrul justiției, ministrul apărării, Steven Vandeput, ministrul de interne și ministrul de externe, Didier Reynders.

R.D.