10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 20:54

Termenul limită pentru declararea veniturilor din agricultură, prelungit cu o lună

spot_img

Termenul limită pentru declararea veniturilor din agricultură, prelungit cu o lună

Termenul limită pentru declararea veniturilor din activități agricole, determinate pe bază de norme de venit, a fost prelungit până la 25 iunie, informează Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Termenul inițial era 27 mai, iar motivul invocat de autorități vizează limite de neimpozitare mai favorabile.

”Termenul de depunere a declarației fiscale (formularul 221) pentru persoanele care realizează venituri din activități agricole, determinate pe bază de norme de venit, a fost prelungit până la 25 iunie 2013. Acest nou termen este valabil pentru toți contribuabilii , indiferent dacă au depus sau nu declarația până la termenul inițial de 27 mai 2013”, se arată în comunicatul MFP.

În cadrul dezbaterilor parlamentare s-au aprobat amendamente care vizează modificarea unor limite referitoare la suprafețe cultivate/capetele de animale/familiile de albine deținute până la care nu se plătește impozit, precum și nivelul anumitor norme de venit.

Aceste noi valori ale normelor de venit modificate vor fi luate în considerare de contribuabili la completarea declarației.

”În cazul contribuabililor care au depus deja declaraţia până la 27 mai 2013, iar limitele de neimpozitare sau normele de venit au fost modificate prin legea de aprobare, vor depune o nouă declaraţie în cadrul aceluiaşi termen de 25 iunie 2013, pentru a putea beneficia de noile prevederi legale care sunt mai favorabile”, arată MFP.

Nu se consideră depuse cu întârziere şi nu vor fi aplicate sancţiuni în cazul contribuabililor sau asociaţilor desemnaţi care depun declaraţiile respective (formularul 221), până la 25 iunie 2013, inclusiv.

Modelul formularului şi instrucţiunile de completare pot fi vizualizate şi descărcate de pe site-ul ANAF sau pot fi obţinute gratuit de la sediile administraţiilor finanţelor publice.

Pentru completarea corectă a informaţiilor cuprinse în declaraţie, contribuabilii sau asociaţii desemnaţi se vor prezenta la unităţile administraţiilor fiscale teritoriale din subordinea ANAF, unde vor beneficia de asistenţă din partea reprezentanţilor acestora.

C.C.