17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 13:44

Termenul limită de declarare pentru cei care obțin venituri din agricultură, prelungit cu două zile

spot_img

Termenul limită de declarare pentru cei care obțin venituri din agricultură, prelungit cu două zile

Persoanele care în acest an desfășoară o activitate agricolă, împusă pe bază de norme de venit, trebuie să depună până la 27 mai, inclusiv, formularul 221 – ”Declarație privind veniturile din activități agricole impuse pe norme de venit”.

Potrivit Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), declarația 221 trebuie depusă de persoanele care realizează venituri, în România, din activități precum cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole și pomicole, și creșterea și exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

Declarația nu trebuie despusă de persoanele sau membrii asocierilor fără personalitate juridică ce dețin, cu orice titlu, suprafețe de teren destinate producției agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere graminee şi leguminoase pentru producţia de masă verde precum şi pentru păşuni şi fâneţe naturale, destinate furajării animalelor deţinute de contribuabilii respectivi.

Nu trebuie să depună declarație 221 nici contribuabilii arendatori, cei care obțin venituri din activități agricole și își desfășoară activitatea în mod individual.

”Deoarece în acest an data de 25 mai este zi nelucrătoare, termenul limită de depunere a declaraţiei va fi în acest caz 27 mai 2013, conform Codului de Procedură Civilă”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Informaţii detaliate se pot obţine la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice, telefonic – la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la nr. 0314039160 – sau accesând site-ul www.anaf.ro.

C.C.