29.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 2:05

Termen-limită pentru clienții Astra Asigurări care cer despăgubiri

spot_img

Clienţii Astra Asigurări care au de încasat despăgubiri de la asigurătorul aflat în faliment mai au la dispoziţie câteva zile pentru a depune cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Termenul-limită până la care se pot depune cererile de despăgubire este 28 iulie. Păgubţii Astra au avut la dispoziţie 90 de zile de la propunţarea definitivă a falimentului de către instanţa judecătorească pentru a-şi depune cererile de daună.

FGA a înregistrat 45.847 cereri de plată până la data de 18 Iulie 2016, atât pentru cele 57.210 dosare preluate de la Astra Asigurări, cât şi pentru dosarele nou deschise de către Fond. FGA face plata des­păgu­bi­rilor numai în baza unei cereri de pla­tă.

Falimentul Astra Asigurări, com­pa­nie deţinută de omul de afaceri Dan Ada­mescu, a fost decis definitiv de Curtea de Apel Bucureşti pe 28 aprilie, adi­că la opt luni de la decizia de des­chi­derea a procedurii de insolvenţă a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Falimentul Astra a fost decis după ce procesul de majorare a capitalului cu suma de 425 de milioane de lei prin atragerea unui investitor strategic a eşuat.

La momentul deschiderii procedurii de faliment Astra Asigurări avea 2,5 milioane de poliţe şi 1,8 milioane de clienţi.

Olimpia Diaconiuc