18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 14:17

Terasele vor avea program prelungit după Paște. Prefectul: Posibil, vor fi deschise până la ora 21.00

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că indicele de infectare este în scădere în București, iar dacă se menține, autoritățile ar putea prelungi programul teraselor, mai ales că temperaturile vor fi în creștere în perioada următoare.

„Indicele de infectare este în scădere. Dacă vom trece cu bine peste sărbătorile de Paște și dacă ne vom comporta ca până acum, este posibil ca în 2-3 săptămâni să avem un indice suficient de mic care să ne permită să avem terasele deschise până la ora 21:00. La fel și pentru magazine.”, a declarat Alin Stoica, la Antena 3.

Bucureștiul a înregistrat vineri o incidență de 4,15 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară, când incidenţa a fost de 4,41, a anunţat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Situația se îmbunătățește și în jurul Capitalei. Patru localități din județul Ilfov vor ieși din carantină. Orașul Popești-Leordeni va ieși din carantincă începând chiar de vineri de la ora 22.00, iar orașele Voluntari, Pantelimon și comuna Domnești ies din carantină sâmbătă seară, a informat Prefectura Ilfov.