23.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 10:24
No menu items!

Terasele și restaurantele vor fi redeschise în 3 etape. Care vor fi condițiile

spot_img

Restaurantele vor fi deschise în trei etape, mai întâi terasele acestora, apoi spațiul interior doar la jumătate din capacitate și, ulterior, în a treia etapă, întregul spațiu, s-a decis miercuri la Guvern, în discuția dintre reprezentanții HoReCa și premierul Ludovic Orban, conform profit.ro.

Discuțiile nu au fost finalizate, urmând a fi reluate după 15 mai.

„Pe 15 mai nu se vor deschide nici restaurantele și nici terasele, urmând ca toate acestea să se deschidă ulterior, în valul doi de relaxare, și asta nu total, ci în trei etape”, a explicat Dragoș Petrescu, președintele HORA (Asociația restaurantelor din România), pentru sursa citată. Măsurile vor fi luate treptat, în funcție de datele oficiale privind îmbolnăvirile. Este mai mult ca sigur că vor fi impuse reguli de distanțare a meselor, de număr maxim de clienți la o masă, de măsuri de igienă în cadrul restaurantului – asigurarea de dezinfectant.

Patronatele au mai cerut prelungirea șomajului tehnic pentru angajații HoReCa până la finalul lunii mai, amânarea taxelor din acest an pentru anul viitor, granturi pentru fondurile europene, care să fie direcționate către HoReCa și o soluție de rezolvare a problemei chiriilor – amânarea pentru 2021 a plății.