-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 23:11
No menu items!

Terapia Intensivă de la Institutul Marius Nasta, blocată după ce a primit pacienți critici COVID-19 cu infecții nosocomiale neraportate din Brașov și București

spot_img

Managerul Institutului “Marius Nasta” a declarat că trei pacienţi cu COVID-19 internaţi la Terapie Intensivă au fost aduşi cu infecţii nosocomiale neraportate din spitale din Braşov şi Bucureşti.

“Atunci când ai pacienţi critici, care vin din diverse spitale, care au fost internaţi în alte terapii în unităţile respective, de foarte multe ori vin încărcaţi cu o floră de spital. În acest moment avem trei pacienţi care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat şi după aceea să primim alţi pacienţi”, a declarat, la Digi24, Beatrice Mahler.

Managerul Institutului “Marius Nasta” a spus că infecţiile nosocomiale sunt o problemă a secţiilor de terapie intensivă din toată lumea, dar ea trebuie raportată, “pentru că înseamnă siguranţa pacientului, înseamnă grija pentru pacient”.

“Dacă vorbim de terapia respiratorie, numărul infecţiilor nosocomiale nu este în creştere faţă de anul trecut, însă dacă vorbim de terapia COVID, aici suprasolicitarea pe aceste paturi este extrem de mare, pentru că numărul de cazuri care necesită terapie intensivă, mai ales în Bucureşti, unde avem cel mai mare număr de infectări, este foarte mare. Mai mult decât atât, avem solicitări de transferuri din alte terapii intensive, pentru că, fără falsă modestie, spun cp avem specialişti bine pregătiţi, avem aparatură şi putem să oferim speranţa la viaţă. Însă nu putem oferi această speranţă la viaţă, dacă nu oferim şi condiţii”, a explicat, la Digi 24, managerul de la “Marius Nasta”.

Beatrice Mahler a menţionat că terapia COVID de la instiut a fost deschisă în luna mai, într-o clădire nouă, complet renovată, motiv pentru care ancheta epidemiologică în curs va fi pusă la dispoziția DSP.