Teodorovici vrea să activeze un departament pentru analiza cheltuielilor publice

Ministerul Finanţelor Publice ar putea activa un departament care se va ocupa cu analiza cheltuielilor instituţiilor publice, a anunţat Eugen Teodorovici, ministrul propus pentru a prelua portofoliul Finanţelor.

“Din 2015 a fost înfiinţat un departament la MFP pe care aş putea să-l activez, care să se ocupe cu această analiză pe fiecare instituţie publică a modului în care banii publici sunt cheltuiţi. Se va lua punct cu punct orice cheltuială. Sunt cheltuieli care, dacă nu se pot justifica, clar vor fi trecute cu minus, adică cheltuieli la care se poate renunţa. Sunt multe resurse financiare care se pot redirecţiona către alte zone”, a spus luni Teodorovici, în cadrul audierii sale din Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

“Debirocratizarea este obiectiv esenţial, iar MFP are o arie largă, ca tot Guvernul. Este obligatoriu de evitat abordarea contabilă. Este important ca toată echipa să funcţioneze în mod normal. Sper să nu fie cazul de bani publici alocaţi şi necheltuiţi. Voi avea discuţii cu colegii din Guvern pentru a ajuta cu idei, soluţii ca banii alocaţi să fie utilizaţi, corect, legal şi pentru proiectele care au valoare adaugată”, a mai declarat Teodorovici.

T.S.

NICIUN COMENTARIU