5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 19:16
No menu items!

Teodor Meleșcanu ar urma să demisioneze din partid. Mai mulți senatori ALDE i s-ar putea alătura

spot_img

Social-democrații s-au întâlnit în ședința Comitetului Executiv al PSD, luni seară, unde au discutat și despre susținerea fostului ministru de externe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, după demisia lui Călin popescu Tăriceanu.

Surse politice ne-au declarat că la începutul ședinței mai mulți social-democrați au susținut că Meleșcanu nu poate fi propus de PSD la șefia Senatului dacă încă este la ALDE. În replică, Viorica Dăncilă i-a asigurat pe cei prezenți că, în urma unei discuții recente pe care a avut-o cu Meleșcanu, ex-ministrul a înțeles situația și a luat decizia de a-și prezenta demisia din ALDE. Mai mult: președintele PSD a firmat în ședință că încă 4 senatori ALDE ar urma să îl susțină pe Meleșcanu la vot.

3 candidați se luptă pentru funcția de președinte al Senatului

Fostul ministru de externe, Teodor Meleșcanu ar putea fi validat, marți, în plenul Senatului, președinte al acestui for. Meleșcanu se luptă pentru a doua funcție în stat cu Alina Gorghiu de la PNL și cu Ion Popa de la ALDE.

Votul are loc la ora 17, în plenul Senatului, iar lupta principală se duce între Teodor Meleșcanu și Alina Gorghiu. Meleșcanu a fost propus și validat săptămâna trecută în ședința grupului senatorial PSD, la propunerea Vioricăi Dăncilă.

Relația dintre Teodor Meleșcanu și propriul său partid este una proastă, după ce a acceptat nominalizarea făcută de PSD. Acesta a declarat săptămâna trecută că s-a discutat în grupul senatorial ALDE despre susţinerea sa de către PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, precizând că există reţineri foarte multe din partea colegilor săi, dar că până la urmă decizia va aparţine plenului.

ALDE nu îl susține pe Meleșcanu

Amintim că ALDE a stabilit, marțea trecută, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Tăriceanu i-a transmis colegului său de partid, Teodor Meleșcanu că ar trebui să renunțe la nominalizarea făcută de PSD pentru funcția de președinte al Senatului.

„Domnul Meleşcanu are suficientă experienţă să-şi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe. Dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge, ştiţi, e vorba aceea românească: capul face, capul trage”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Valeriu Motoc