21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:20
No menu items!

Teodor Meleșcanu ar putea avea probleme cu dosarul de candidat

spot_img

PDS vrea să-i retragă sprijinul și să-i ceară banii înapoi cheltuiți cu strângerea semnăturilor

teodor-melescanu

Fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, candidat independent la alegerile prezidențiale se confruntă cu o problemă gravă. Partidul Democrației Sociale, care l-a ajutat în strângerea de semnături, vrea să conteste la Biroul Electoral Central candidatura lui Meleșcanu și chiar să-I ceară înapoi banii folosiți la adunarea semnăturilor.

Președintele interimar al Partidului Democrației Sociale (PDS) Traian Rece a declarat, miercuri, la B1 TV, că a cheltuit, din banii firmelor sale, 200.000 euro pentru strângerea semnăturilor, iar partidul nu îl mai sprijină pe Teodor Meleșcanu,  după ce acesta s-a dezis, marți, de PDS. Traian Rece, fost senator PSD, implicat în mai multe dosare penale, a anunțat că va depune la BEC o contestație și că va încerca să-și recupereze banii de la candidatul pe care l-a sprijinit.

Traian Rece a spus că Teodor Melescanu discuta despre candidatura la Preşedinţie de aproximativ trei luni de zile, când încă se afla în frunte SIE.

Domnia sa a apelat la serviciile noastre acum două luni de zile. Am fost invitat de domnia sa la dumnealui acasă şi m-a rugat să-l ajut pentru că vrea să intre în lupta pentru Cotroceni. Să avem o discuţie şi să-l ajut, domnia sa aflase că m-am ocupat de două campanii electorale şi am ieşit victorios. S-au adunat semnături, avem 150.000 de semnături cu Alternativă Naţională, şi-a pus o doamnă avocată care a făcut nişte gafe la înregistrare. Avocata a făcut o greşeală materială şi la înscrierea alianţei ni s-a dat peste mâna şi de la BEC şi CCR. Melescanu a intrat în tensiune ce facem. A acceptat ideea să candideze independent iar partidul meu să-l susţină cu toate forţele. A trebuit să strângem alte liste, care au fost predate unui copil. Aseară am fost la dumnealui şi mi s-a spus că suntem un partid extremist de stânga. Am căzut pe spate. Cum adică un partid extremist noi? Liberalii fac o ofertă, mi-a spus. Aseară cu două ore înainte de-a intra în emisie asta mi-a spus. Să te dezici aseară, e penibil. Nu poate un asemenea om să ne arunce la ladă de gunoi. 200.000 de euro plătiţi din buzunarul meu am cheltuit până acum pentru campania lui Melescanu. Mi-am scos dividentele şi în loc să-mi iau maşina, am investit în această idee: Teodor Melescanu. De circa trei luni discutăm despre candidatura sa la Preşedinţie

Traian Rece
liderul PDS

Valeriu Motoc