28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:55
No menu items!

Tentativa societății Adeplast de a se lista pe Bursă a eșuat

spot_img

Încrederea analiștilor financiari în stabilitatea economiei, la maximul ultimelor cinci luni

Producătorul de materiale de construcții Adeplast a eșuat în încercarea de a se lista la Bursa de Valori București (BVB), în condițiile în care nu s-a atins pragul de 70% de acțiuni vândute din totalul celor scoase prin oferta publică inițială.

”Oferta publică de vânzare de acţiuni AdePlast derulată în perioada 2 – 15 octombrie nu a fost finalizată cu succes, nefiind înregistrat volumul minim de subscrieri în vederea încheierii cu succes a acesteia. Sumele subscrise de investitori în cadrul ofertei vor fi returnate conform prevederilor prospectului de ofertă publică”, se afirmă într-un comunicat pentru BVB semnat de intermediarii Intercapital Invest și BCR.

Termenul limită până la care trebuia atins pragul de acțiuni vândute a fost marți, orele 17.00.

Adeplast a lansat pe 2 octombrie o ofertă în care a scos la vânzare 16,5 milioane de acțiuni, reprezentând 33,3% din capitalul social majorat al companiei. Scopul a fost atragerea de capital suplimentar, între 13 și 15 milioane de euro.

Compania s-a înființat în 1996 și deține nouă fabrici (mortare uscate, polistiren, vopseluri) pe trei platforme industriale, în Oradea, Ploiești și Roman.

SZ