Tender: Am fost forțat de Alina Bica să cedez o fabrică pentru apropiații ei

Ovidiu Tender a denunțat-o pe Alina Bica la DNA că a fost nevoit să-i cedeze, cu o sumă modică, prin intermediul unei firme paravan, o platformă industrială din Făgăraș

tender2

Ovidiu Tender a făcut denunț la DNA împotriva fostei șefe DIICOT Alina Bica și a fostului său consilier Ionuț Mihăilescu. Potrivit denunțului, omul de afaceri a fost forțat să-l angajeze la firmele sale pe Mihăilescu, pentru a evita ca șefa DIICOT de atunci să facă presiuni asura judecătorilor în dosarul lui. În calitate de angajat al lui Tender, Mihăilescu a beneficiat de sume importante de bani.

Totodată, cuplul Bica-Mihăilescu l-ar fi forțat pe Tender să cedeze o importantă platformă industrială din Făgăraș, localitatea de naștere a Alinei Bica. Este vorba de firma UPRUC CTR, care produce subansamble pentru industria navală, pe care cei doi au preluat-o prin intermediul unei firme din Bucuresti, în septembrie 2013. Practic, susține omul de afaceri, Nuclearmontaj, firma sa, a cedat acțiunile în schimbul unei sume modice, în favoarea societății Best Trading Consulting, unde actionari erau Horia Alexander Enciu și Dorin Bica, din Făgăraș. Societate care este cu acțiuni la purtător, așadar adevăratul beneficiar se poate ascunde foarte ușor în spatele unor personaje. De altfel, conform site-ului UPRUC CTR, Dorin bica a și devenit, după preluare, directorul general al sociretății.

În ultimii ani, compania UPRUC CTR Făgăraș și-a sporit profitul din contracte cu companii de stat sau societăți la care statul deține acțiuni, în toamna lui 2013 anunțând chiar majorări salariale importante și schimbarea condițiilor de lucru pentru angajați.

Potrivit e-licitatie, UPRUC CTR Făgăraș a derulat contracte cu EON Gaz Distribuție, Compania Națională a Uraniului București, Regia Autonomă pentru Activități Nucleare sau Electrocentrale București.

Sofia Marinescu

 

NICIUN COMENTARIU