Temperaturi de primăvară până la sfârşitul săptămânii

Vremea s-a încălzit considerabil începând de marţi,, mai ales în sud, în Oltenia şi Muntenia.

Creşterea semnificativă a fost determinată de aerul cald care a pătruns de azi noapte prin partea de vest a teritoriului. Este vorba de un aer cu caracteristici subtropicale provenit de deasupra Oceanului Atlantic, dar mai ales de deasupra Africii. Acesta va ocupa jumătatea de sud a continentului în zilele următoare. O uşoare răcire va apărea joi pe partea de centru a Europei şi pe partea de est, dar este o răcire pasageră.

În ţară, temperaturile vor continua să crească în următoarele zile, atât ziua, cât şi în timpul nopţii. În această noapte şi mâine, dar izolat, se va mai resimţi gerul, dar temperaturile vor deveni pozitive chiar şi pe timpul nopţii, cu minime de până la 5 grade. Cea mai caldă zi va fi joi când, în dealurile sudice ale Olteniei şi Munteniei vor fi 14, chiar 15 grade.

În mod normal, în această perioadă a anului, ar trebui să avem maxime de -3, -5 grade, iar minimele între -11 şi -2 grade. Vom avea parte şi de precipitaţii mixte, chiar în această noapte ele vor apărea mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

S.M.

NICIUN COMENTARIU