14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:58
No menu items!

Televiziunea publică din Grecia continuă să emită pe Internet şi pe un post privat al comuniştilor, în pofida opririi emisiei de către guvern

spot_img

Televiziunea publică din Grecia continuă să emită pe Internet şi pe un post privat al comuniştilor, în pofida opririi emisiei de către guvern

Salariaţii posturilor publice elene ERT, a căror emisie a fost oprită autoritar marţi seară de guvern, continuau să emită miercuri dimineaţa pe Internet şi pe un post local privat închiriat de la partidul comunist, relatează AFP.

În spatele unor banderole şi în urma manifestaţiilor organizate cu o zi înainte, după ce Guvernul a anunţat că va închide posturile publice gestionate defectuos, studiourile încercau să continue să funcţioneze miercuri dimineaţa la sediul ERT din Aghia Paraskevi, la periferia de nord-est a Atenei.

În spatele bannerelor şi a resturilor de la manifestaţiile de marţi, după anunţul guvernului că va închide posturile publice de radio şi televiziune, gestionate defectuos, studiourile încercau miercuri dimineaţă să continue să funcţioneze la sediul ERT, situat într-o suburbie din nord-estul Atenei.

Pe ecran, accesibil pe www.ert.gr şi pe postul local 902 aparţinând partidului comunist KKE sunt transmise dezbateri între jurnalişti ai postului despre lovitura primită cu o zi în urmă, care lasă fără locuri loc de muncă aproximativ 2.700 de salariaţi, în contextul în care guvernul este somat de creditorii ţării să reducă numărul de angajaţi din sectorul public.

Preşedintele sindicatului angajaţilor, Panayotis Kalfayanis a precizat pentru AFP că va sesiza „justiţia europeană şi justiţia elenă”, adăugând „chiar dacă vor să distrugă democraţia, legile se aplică în continuare şi mă voi lupta”.

El şi liderul partidului de opoziţie Syriza (stânga radicală), Alexis Tsipras, speră să  obţină retragerea decretului de urgenţă, semnat cu o zi în urmă doar de miniştri ai Noii Democraţii, unul din cele trei partide din coaliţia de guvernământ.

În cursul zilei de miercuri Kalfayanis va face demersuri în vederea stabilirii unor întâlniri cu şeful partidului socialist PASOK, Evangelos Venizelos, şi cu cel al micului partid de stânga proeuropean Dimar, Fotis Kouvelis, ceilalţi doi lideri ai coaliţiei.

C.I.