5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:07
No menu items!

Telenovelele evaziunii din trustul Media Pro. Ce mecanism verifică polițiștii și procurorii bucureșteni

spot_img

Media Pro

Descinderile polițiștilor și procurorilor bucureșteni de pe 1 aprilie la câteva zeci de firme din trustul Media Pro sau care au avut legături comerciale cu acest trust au agitat puțin spiritele în fostul imperiu media al lui Adrian Sârbu.

Procurorii Parchetului Capitalei au anunțat atunci că principalele suspiciuni din dosarul în care s-au ridicat documente de la firmele din trustul Media Pro se referă la fapte de evaziune fiscală și spălare de bani.

Sursa Zilei a aflat că una din pistele verificate de anchetatori se referă la relațiile comerciale generate din producția de seriale și telenovele în studiourile de la Buftea, această din urmă locație fiind una din țintele anchetatorilor.

„Mai exact e verificată plata oamenilor care lucrau la astfel de producții, care au fost destul de multe în decursul ultimilor ani. Astfel, dacă o parte din oameni erau plătiți pe contracte de drepturi de autor, cei de la partea tehnică de obicei nu-i putea plăti pe drepturi de autor. Aceștia foloseau de cele mai multe ori firme pentru a-și lua banii. Aici e schepsisul. De obicei firmele folosite pentru a lua bani erau firme cu comportament fantomă pentru ca omul să își ia banul fără să plătească aproape nicio taxă. Adică cel care asigura partea tehnică a acestor producții nu își primea banii în baza unui contract de muncă sau de drepturi de autor ci firma din Media Pro care gestiona economic respectiva producție plătea o factură către o firmă cu comportament fantomă de unde persoana fizică își retrăgea imediat banii”, au explicat surse judiciare pentru Sursa Zilei.

Potrivit unor surse judiciare anchetatorii bucureșteni au ridicat documente contabile și de la alte două case importante case de producție de pe piață care au avut relații comerciale cu studiourile Media Pro de la Buftea.

Cristi Ciupercă