19.6 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 11:50
No menu items!

Telekom scoate la vânzare Palatul Telefoanelor. Vezi care este prețul de pornire a licitației

spot_img

Cele trei proprietăți din pachetul licitat sunt învecinate

telef

Compania Telekom Romania Communications SA, fostă Romtelecom SA, a anunțat miercuri că va scoate la vânzare un pachet de proprietăți format din Palatul Telefoanelor, clădirea Tandem și un teren din strada Matei Millo, cu un preț minim de 21,6 milioane de euro. 

”Ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietăți imobiliare, scoate la vânzare trei proprietăți din centrul Bucureștiului, și anume: Palatul Telefoanelor, clădirea Tandem și proprietatea din strada Matei Millo, având un preț de pornire de 21.600.000 euro. Valoarea de piață a pachetului este la nivelul altor proprietăți similare ca dimensiune și relevanță și a fost stabilită de evaluatori independenți. Tranzacția va fi derulată prin intermediul unei licitații, iar câștigătorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasă ofertă atât în ceea ce privește prețul, cât și alte condiții relevante în context”

Telekom România

Pentru a participa în licitație, entitățile interesate trebuie să furnizeze o scrisoare de garanție și să depună ofertele până la data de 20 octombrie 2014.

Compania justifică această mișcare prin nevoia de a capitaliza activele din zonele secundare, pentru a se concentra pe activitățile principale.

Palatul Telefoanelor este construit în stilul art deco, are un teren de 1.893 mp și o suprafață totală utilă de 12.043 mp. Proprietatea Tandem are un teren de 5.039 mp și o suprafață totală construită la sol 2.030 mp, iar proprietatea Matei Millo are un teren de 1.783 mp.

Acționarii Telekom Romania Communications SA sunt grupul elen OTE – 54,01% și statul român – 44,99%. Grupul german Deutsche Telekom deține 40% din OTE Group.

V.B.