21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 17:28
No menu items!

Telekom lansează un serviciu de acces la o rețea mondială Wi-Fi, cu 2,7 mil. de hotspot-uri

spot_img

 Serviciul este accesabil din aeroporturi, avioane sau hoteluri

tableta

Compania Telekom a anunțat miercuri lansarea serviciului Global Corporate Access (GCA), care permite acces la cea mai mare rețea Wi-Fi de business din lume, cu peste 2.700.000 hotspot-uri în peste 120 de țări. Rețeaua este disponibilă în aeroporturi, avioane, hoteluri și alte puncte frecventate de comunitatea business, prin intermediul unei aplicații.

”Utilizatorii pot opta pentru serviciul de bază, dar și pentru servicii suplimentare pentru acces la Internet în zbor, atunci când este necesar. Serviciile suplimentare pentru acces la Internet la bordul aeronavelor sunt fie servicii HotSpot Gogo, fie servicii HotSpot InFlight”, se arată în comunicatul citat.

Din punctul de vedere al marketingului, Telekom se bazează pe nișa companiilor ai căror angajați efectuează călătorii de afaceri frecvente și care au nevoie de un volum de trafic de date mare, în contextul în care traficul de date în roaming în Uniunii Europene este foarte scump.

Serviciul efectuează căutări automate ale hotspot-urilor Wi-Fi GCA și pune la dispoziția utilizatorului un mini browser pentru conexiunile care cer autentificarea prin intermediul unui browser web. Aplicația este disponibilă pentru computere (cu sisteme de operare Windows sau OSX), dar și pentru tablete sau smartphone-uri (cu sisteme de operare iOS, Android sau Windows).

Rețeaua GCA este disponibilă în peste 120 de țări, cu peste 2.700.000 de hotspot-uri Wi-Fi, în zone business precum  aeroporturi – 95% dintre aeroporturile din top 100, în peste 72.000 de hoteluri, în 2.150 aeronave care aparțin de 21 de companii aeriene, în trenuri (Germania, Elveția, Marea Britanie, Irlanda, SUA, Japonia sau China), în restaurante și în alte locuri publice.

Brandul Telekom este prezent pe piață din septembrie și acoperă serviciile operatorilor Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) şi Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote).

V.B.