4.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 5:31

The Telegraph: Fostul principe Nicolae se va muta înapoi în România

spot_img
Fostul principe Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I, intenționează să se întoarcă în România împreună cu noua sa soție, Alina Binder, unde ar fi primit cu simpatie de către susținătorii monarhiei, potrivit cotidianului britanic The Telegraph, citat de publicația Ziare.com.

“Înalt, brunet, atrăgător și cu picioarele pe pământ”, este descris fostul principe Nicolae de către The Telegraph, care susține că acesta și soția lui au fost numiți “Harry și Meghan” ai țării. Odată cu moartea regelui Mihai I ar fi putut să moară și orice speranță pe care statul roman ar fi avut-o privind reinstaurarea monarhiei. Cu toate acestea, Nicolae de Roumanie Medforth-Mills, nepotul cel mare al regelui, în vârstă de 32 de ani, scrie The Thelegraph, aduce o nouă “urmă de speranță” poporului român.
Principele Nicolae a declarat că nu are intenția de a reprezenta o amenințare la adresa autorității mătușii sale Margareta, care conduce Casa Regală.
“Nu am considerat niciodată că aș fi în competiție. Imaginea de ansamblu este că suntem Familia Regală a României, iar interesele noastre sunt de a ajuta țara, fie din punct de vedere economic, fie social. Din acest motiv ne aflăm aici și asta trebuie să facem”, a declarat fostul principe Nicolae.
Nicolae, fiul principesei Elena, a fost exclus din ordinea de succesiune la tron și dat afară din familia regală în august 2015.

Când regele Mihai era pe moarte în Elveția, Nicolae a vrut să îl viziteze, însă nu i s-a permis și i s-a făcut plângere la Poliție după ce a insistat să intre.
T.S.