27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 23:24
No menu items!

Telefonul cu hologramă ar putea fi lansat în următorii cinci ani VIDEO

spot_img

iphone hologram

Conversaţiile telefonice ar putea lua o altă dimensiune în următorii cinci ani, când se aşteaptă lansarea pe piaţă a telefonului cu hologramă.

Apariţia prinţesei Leia sub forma unei holograme în seria de filme de succes „Războiul Stelelor/ Star Wars”, în 1977, a fost privită ca fiind de domeniul ştiinţifico-fantastic, dar, patru decenii mai târziu, telefonul cu hologramă ar putea deveni un dispozitiv obişnuit pe care orice persoană ar putea să-l aibă, potrivit dailymail.co.uk.

Tehnologia este iniţiativa companiei poloneze Leia Display Systems, denumită după eroina din filmele „Războiul Stelelor/ Star Wars”.

Un model de lucru al telefonului cu hologramă 3D, care va vorbi, se va mișca și va asculta în timp real, ar putea fi gata până anul viitor, dat fiind faptul că s-au realizat cu succes aparate interactive cu holograme 3D.

Pentru a putea suna în 3D, o persoană va sta în faţa unei camere special adaptate pentru un asemenea tip de apel, care va avea două lentile şi un microfon. Cele două imagini pe care lentilele le creează sunt combinate pentru a crea o versiune 3D şi apoi sunt transmise prin internet persoanei apelate.

Un aparat-hologramă va primi imaginea şi o va reprezenta cu ajutorul unui proiector cu laser pe un „ecran” de vapori de apă, care îi va oferi imaginii a treia dimensiune.

Compania Leia Display Systems crede că invenţia ar putea fi lansată pe piaţă în aproximativ cinci ani.

http://www.youtube.com/watch?v=F3KIjrDfgI8

D.M.