-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 20:46
No menu items!

Telefonul Copilului, număr de urgență 119. Ministrul Familiei, Gabriela Firea: „Poate suna un copil care se simte abuzat, traumatizat, supus unei violențe fizice sau psihice”

spot_img

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că începând de miercuri, 5 ianuarie 2022, funcționează la nivel național un număr unic de urgență 119 destinat urgențelor în care sunt implicați copii.

Este vorba de o linie verde, la care vor răspunde specialiști 24 de ore din 24. Apelul este gratuit.

“Cine poate să sune – un copil care se simte abuzat, neglijat, victimă a violenței și o altă persoană care are cunoștință despre o astfel de situație, un prieten, coleg, vecin, apropiat. Pot fi luate în considerare și apeluri de la persoane care cunosc situația și nu pot trece nepăsătoare”, a anunțat, miercuri, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Oficialul Guvernului a mai subliniat că există o interconexiune între numerele de urgență 119 și 112, astfel încât, în funcție de situație, să poată interveni MAI.

“Nu e doar o linie verde în care anunți o situație, ci se poate și acționa imediat după primirea apelului, se face o evaluare a situației astfel încât să se realizeze și o prioritizare”, a mai explicat Gabriela Firea.

Noua structură înființată pentru linia verde la ministerul Familiei are ramificații în teritoriu, în fiecare județ fiind cinci persoane care lucrează zilnic, în ture. De asemenea, au fost organizate echipe mobile cu specialiști care se vor deplasa imediat la fața locului.

Marilena Nedelcu