1.9 C
București
vineri, 27 ianuarie 2023 - 2:44
No menu items!

Telefonul Angelei Merkel, securizat de o companie canadiană

spot_img

Smartphone-uri BlackBerry echipate cu tehnologie Secusmart au fost furnizate unor administrații și ministere germane, precum și responsabililor acestora, inclusiv cancelarului Angela Merkel

 angela merkel

Compania canadiană BlackBerry este pe cale de a cumpăra Secusmart GmbH, o societate germană care oferă întreprinderilor, administrațiilor și guvernelor soluții pentru securizarea comunicațiilor telefonice, relatează AFP.

Secusmart are printre clienți telefoanele guvernului german, între care cel al cancelarului Angela Merkel, dar și aparatele NATO.

În octombrie 2013, dezvăluirile lui Edward Snowden despre sistemul de interceptare la scară largă al agenției de informații americane NSA au arătat că telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel fusese pus sub ascultare.

BlackBerry și Secusmart au mai colaborat deja cu privire la o „tehnologie inovatoare” pentru clienții cei mai interesați de soluții de securitate a telecomunicațiilor.

Agenția germană a securității informației a reținut tehnologia Secusmart pentru a echipa aparatele BlackBerry ale responsabililor guvernului german, potrivit comunicatului emis de BlackBerry.

Prin acest parteneriat, cele două întreprinderi au „furnizat smartphone-uri BlackBerry echipate cu tehnologie Secusmart unui număr semnificativ de administrații și ministere germane, precum și responsabililor acestora, inclusiv cancelarului Angela Merkel”.

BlackBerry a indicat că această achiziție, al cărei sumă nu a fost dezvăluită, este subiectul unui acord cu autoritățile de reglementare.

C.A.