18.1 C
București
marți, 28 mai 2024 - 13:54
No menu items!

Telefoane iPhone 6 Plus, retrase de pe piață

spot_img

Anunțul a fost făcut luni de Apple Inc, într-un comunicat de presă

iphone 6 plus

Grupul informatic Apple Inc a anunțat luni că va retrage de pe piață un număr limitat de telefoane iPhone 6 Plus, din cauza unei componente defecte la camera iSight din spatele dispozitivului, care afectează calitatea fotografiilor, transmite Reuters.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Internet a Apple, telefoanele afectate de această problemă au fost vândute în perioada septembrie 2014-ianuarie 2015.

Compania va înlocui, gratuit, camera iSight a telefonului dacă dispozitivul face parte din seria eligibilă și a pus la dispoziție o pagină unde cei interesați pot consulta dacă telefonul lor are seria eligibilă.

Apple a început să vândă telefoanele iPhone 6 și 6 Plus în septembrie 2014 și afirmă că, în primul trimestru al actualului an fiscal, perioada octombrie-decembrie, a vândut peste 74,5 milioane telefoane iPhone.

Grupul taiwanez Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme precum Apple, Hewlett Packard, Nokia și Dell. În 2014, parcul tehnologic de la Zhengzhou (China) al Foxconn a produs peste 118 milioane de smartphone, majoritatea iPhone.

Potrivit presei, o nouă generație de telefoane iPhone (iPhone 6S, 6S Plus și 6C) ar urma să fie prezentată pe 9 septembrie, iar lansarea pe piață ar urma să aibă loc pe 18 septembrie.

R.D.