3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:04
No menu items!

Teia Sponte, omul lui Gigi Becali, ar putea răspunde pentru falimentul Asociației Steaua

spot_img

Teia Sponte, unul dintre apropiații lui Gigi Becali, va trebui să dea explicații judecătorilor pentru prăbușirea Asociației Fotbal Club Steaua București

becali_sponte

Tribunalul București a decis, la sfârșitul lunii septembrie, să închidă procedura insolvenței la Asociația Fotbal Club Steaua București, entitatea pe care funcționa inițial clubul de fotbal cu același nume. Instanța a decis însă și disjungerea și formarea unui nou dosar, la cererea Finanțelor Publice, în legătură cu cauzele prăbușirii Asociației.

Mai exact, s-a format un nou dosar în care magistrații sunt chemați să decidă dacă unul din managerii Asociației, Teia Sponte, fost vicepreședinte la Steaua, apropiat al lui Gigi Becali, se face vinovat de insolvență.

Dispune disjungerea cererii formulată de creditorul Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti în contradictoriu cu pârâtul Sponte Teia de atragere a răspunderii patrimoniale întemeiată pe art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, şi acordă termen pentru soluţionarea acestei cereri la 3 noiembrie 2014.

În baza art. 131 din Legea nr.85/2006 închide procedura insolvenţei împotriva debitorului Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti Dispune radierea societăţii debitoare Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti din Registrul Comerţului Bucureşti.

Tribunalul București
hotărâre

Dacă judecătorii vor considera întemeiată cererea Direcției Generale a Finanțelor Publice București, atunci Fiscul va putea să-l execute silit pe Teia Sponte pentru datoriile pe care le avea la buget Asociația Fotbal Club Steaua.

Sursa Zilei a dezvăluit, în urmă cu trei săptămâni, modul dubios în care s-a prăbușit Asociația Fotbal Club Steaua, după ce Gigi Becali a preluat clubul. Raportul lichidatorului, obținut de Sursa Zilei, arată clar că în decursul timpului au existat transferuri din patrimonial debitoarei, atât cu titlu gratuit, cât și cu titlu oneros, dar termenul de recuperare s-a prescris între timp.

Cristi Ciupercă