18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:44

Tehnica militară din România luată la verificări, după un incident în Germania, cu un transportor blindat

spot_img

Tehnica militară de la Forțele Terestre Române, participantă la misiuni și exerciții, va fi verificată suplimentar, după ce un transportor blindat a fost implicat într-un incident în Germania.

MApN a transmis, miercuri, că o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparținând Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, însoțită de echipaje ale Poliției Militare Germane, a fost oprită de către poliția rutieră germană, la intrarea în localitatea Brandenburg, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid.

“Verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât și după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei). Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitațiile abundente căzute pe timpul desfășurării exercițiului care, în scurgerea normală, a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curățate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop”, a precizat MApN.

Ca măsură suplimentară de precauție, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roți, tehnica fiind îmbarcată pe trailere și transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activitățile prevăzute în planul exercițiului „Green Griffin 21”, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania.

Chiar și așa, în scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forțelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni și exerciții.

                                                                                                                Adina Silav