-0.6 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 0:40
No menu items!

„Țeapa Nurofen”. Cum este înșelată populația cu celebrul analgezic

spot_img

Celebrul medicament Nurofen este comercializat sub diverse forme comerciale, deși substanța activă este mereu aceeași, ceea ce înseamnă înșelăciune.

Justiția australiană a dispus cunoscutei companii britanice de medicamente Reckitt Benckiser, care produce Nurofen, să retragă de pe rafturi unele cutii ale popularului analgezic Nurofen, din cauza publicității mincinoase.

Decizia a fost luată după ce, în luna martie, Comisia de Concurență și Consum a Australiei (ACCC) a sesizat justiția, reclamând că Nurofen este vândut sub diferite ambalaje în funcție de tipul de probleme tratate, deși ingredientul activ rămâne mereu același.

Curtea Federală a hotărât că multinaționala cu sediul în Marea Britanie se face vinovată de înșelăciune, prezentând Nurofen în ambalaje diferite care conțin același ingredient, și anume 342 miligrame de lizinat de ibuprofen.

În acest context, instanța a decis retragerea în termen de trei luni a cutiilor de Nurofen vândute pentru tratarea durerilor de spate, migrenelor sau durerilor menstruale.

Compania a negat ca a încercat în mod deliberat să inducă în eroare consumatorii, însă a adăugat că respectă decizia Curții Federale.

O audiere ulterioară va stabili cuantumul amenzii aplicate grupului britanic.

Emanuel Stan