27.5 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 18:21
No menu items!

Taxe și impozite mai mari pentru bucureșteni de anul viitor

spot_img

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se reuneşte, joi, iar consilierii sunt chemaţi să stabilească valoarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2023. Așa cum se arată în proiectul de hotărâre, valoarea taxelor se indexează cu rata inflaţiei, care pentru anul 2022 este 5,1%. Bonficaţia pentru cei care achită integral impozitul pe clădiri, terenuri şi autovehicule până la data de 30 martie 2023 va fi de până la 10%.  

În aceeași ședință, CGMB urmează să aloce fonduri pentru mai multe spitale în vederea modernizării unor instalaţii şi montării unor sisteme de detectare a incendiilor şi a concentraţiei mari de oxigen.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi sunt trecute, de altfel, 40 de puncte.  

Unele dintre acestea vizează proiecte de investiţii şi aprobarea indicatorilor tehnici. De exemplu, se va discuta despre obiectivul de investiţii „Reabilitare sistem rutier pe Bd. Theodor Pallady, 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călăraşi, Bd. Corneliu Coposu inclusiv bucla Complex Titan”, sau despre „Reabilitare sistem rutier pe Bulevardul Pache Protopopescu şi Strada Traian”, transmite News.ro.

Raluca Dan