25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 18:10
No menu items!

Taxe pentru traseele din Munţii Bucegi. Turiştii trebuie să plătească 5 lei

spot_img

Biletele se vor putea achiziţiona de la intrarea în Parcul Naţional Bucegi, dar se pot face și rezervări prin sms sau online

creste-muntii-Bucegi

Turiştii care vor să pornească pe traseele din Bucegi vor fi nevoiţi să-şi cumpere, de joi, câte un bilet de acces în valoare de 5 lei, transmite antena3.ro.

Un număr de 52 de trasee au fost omologate în Parcul Naţional Bucegi, iar mâine (joi – n.r) va fi inaugurat un centru modern de vizionare şi informare pentru turişti. În centrul respectiv, se va deschide un muzeu al florei din Munţii Bucegi, care este o premieră pentru Valea Prahovei.

Vizitatorii prinşi că nu au achiziţionat bilet vor fi sancţionaţi cu amenzi, al căror cuantum nu a fost menționat.

Director general adjunct al Regiei Naţionale a Pădurilor, Florian Popa, a declarat că această taxă are caracter reversibil.

Toţi banii încasaţi din acest tarif se vor întoarce în sprijinul vizitatorilor. Sunt trasee care trebuie îmbunătăţite, sunt anumite băncuţe care trebuie făcute pentru o odihnă de câteva minute, poate e nevoie de un podeţ pentru a traversa o zonă mai accidentată. Deci, în sensul ăsta trebuie privită această taxă. Ea nu trebuie să descurajeze, pentru că noi nu vrem ca, prin această taxă, să întoarcem turistul din drum.

Florian Popa
director general adjunct la Regia Naţională a Pădurilor