28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 14:56
No menu items!

Taxa de traversare a podului Giurgiu-Ruse nu se ieftinește de la 1 septembrie

spot_img

Chiar dacă ministrul marilor proiecte Dan Șova a decis, încă de la începutul acestei luni, că reducerea taxelor de traversare a podului Giurgiu-Ruse, de la 6 euro la 3 euro pentru autoturisme, va intra în vigoare începând cu data de 1 septembrie, Ministerul Transporturilor blochează ieftinirea tarifelor din cauza unor autorizații de transport.

Surse oficiale din Compania Națională de Autostrăzi ne-au declarat că reducerea taxelor de traversare a podului Giurgiu-Ruse nu se pune în aplicare  de la 1 septembrie, cum era prevăzut într-un ordin parafat de ministrul Dan Șova. Lista noilor prețuri pentru traversarea podului Giurgiu-Ruse prevede reducerea tarifelor pentru autoturisme, celelalte tarife nu se vor modifica. Ministerul Transporturilor a venit cu anumite completări și se decalează aplicarea ordinului începând cu data de 1 septembrie. Completările vizează introducerea anumitor autorizații de transport. Încă nu există o dată când se va aplica reducerea tarifelor de trecere a podului Giurgiu-Ruse”, ne-au declarat sursele citate.

Bulgaria a redus unilateral taxele pentru trecerea podului Ruse-Giurgiu, încă de acum doi ani, pentru a spori traficul şi a atrage mai mulţi turişti români. În luna martei a anului 2011, guvernul bulgar a aprobat propunerea ca taxa pentru trecerea podului să fie redusă, pentru autoturisme, de la 6 la 2 euro. Reducerea se aplică numai în cazul autoturismelor care traversează podul venind din Bulgaria spre România.

Alexandru Maghiar