8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:33

Taxa de solidaritate, pe agenda UDMR

spot_img

UDMR propune, în strategia sa fiscală şi economică, introducerea din 2013 pentru o perioadă de trei ani a unui impozit de solidaritate de 40% aplicat celor cu venituri anuale de peste 100.000 de lei şi doar pentru suma care depăşeşte acest prag.

Liderul UDMR Kelemen Hunor consideră că într-o perioadă de criză persoanele fizice şi juridice care au câştiguri substanţiale pot contribui la echilibrarea inechităţilor din societate pentru a aduce bani la bugetul de stat.

“Propunem în strategia noastră fiscală şi economică pe termen mediu şi lung introducerea temporară, pe trei ani, a unui impozit de solidaritate, care să poată funcţiona din 2013. Într-o perioadă de criză, persoanele fizice şi juridice care au câştiguri substanţiale pot contribui la echilibrarea inechităţilor din societate pentru a aduce bani la bugetul de stat. Filosofia este că acela care câştigă mai mult, peste o anumită sumă, să aibă o contribuţie mai mare la bugetul la stat. Este filosofia solidarităţii sociale, fără să afecteze cota unică în 99 la sută din cazurile existente. O astfel de taxă de solidaritate trebuie acceptată şi în România”, a menţionat liderul UDMR.(A.M)