34.8 C
București
miercuri, 4 august 2021 - 18:59

Tatăl adoptiv al micuței Sorina: Olguţa Vasilescu ştia de acest caz. A intervenit personal la Consiliul Judeţean Mehedinţi

spot_img

Tatăl adoptiv al Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă care a fost luată cu forța de procuror din casa asistenților maternali, spune că întreaga poveste a căpătat dimensiuni halucinante şi că familia sa şi avocaţii primesc de câteva zile ameninţări cu moartea din partea celor convinşi ca fata a fost adoptată pentru a-i fi prelevate organele. Mai mult, Gabriel Săcărin a declarat, marți, pentru Digi24, că fostul ministru al muncii, Olguţa Vasilescu, cunoştea acest caz și că, în calitate de ministru, ar fi intervenit personal la Consiliul Judeţean Mehedinţi pentru a se asigura că procedura de potrivire a familiei adoptive cu Sorina îşi va urma calea legală şi se va desfăşura conform normelor.

Chiar luni, a spus Gabriel Săcărin, ar fi avut loc un incident a trafic, când maşina cu care se deplasa ar fi fost recunoscută de un susţinător al familiei asistentului maternal, care i-ar fi şicanat în trafic, i-ar fi urmărit şi ar fi încercat să îi scoată în afara părţii carosabile. 

Potrivit acestuia, şi poziţia autorităţilor române referitor la acest caz este surprinzătoare, pentru că acestea pun la îndoială o decizie judecătorească definitivă, dar şi legalitatea unei proceduri de adopție despre care s-a derulat greu de la început.

R.D.