19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 8:54
No menu items!

Tată și fiică înecați în mare

spot_img

Un bucureştean şi fetiţa sa în vârstă de cinci ani, aflaţi la Mamaia, s-au înecat, miercuri dimineaţă, în apele Mării Negre

salvamari

Un bucureştean şi fetiţa sa în vârstă de cinci ani, aflaţi la Mamaia, s-au înecat, miercuri dimineaţă, în apele Mării Negre. Salvamarii au reușit să aducă la mal trupul bărbatului, în timp ce corpul copilei nu a fost încă găsit.

Miercuri dimineaţă, în timp ce se aflau pe o plajă din centrul staţiunii Mamaia, bărbatul şi-a luat copila şi au intrat să se scalde în mare, cu o bărcuţă gonflabilă. La un moment dat, speriată că cei doi nu mai ieşeau din apă şi nici nu-i mai vedea, mama fetiţei a alertat salvamarii şi autorităţile, sunând la 112.

Salvamarii spun că în momentul incidentului marea nu era agită, scăldatul în apele mării fiind permis, dar că, probabil, un val a răsturnat bărcuţa în care se afla copila de cinci ani, iar tatăl s-a panicat. Salvamarii au găsit şi au reuşit să aducă la mal trupul bărbatului, care era în stop cardio-respirator.

În zonă a ajuns un echipaj SMURD, dar, deşi medicii au încercat resuscitarea bărbatului, acesta nu a mai putut fi salvat.

Scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” şi un echipaj al Agenţiei Române de Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare, ajutaţi de salvamari au ieşit pe mare încercând să recupereze şi trupul copilei.

R.D.