14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 19:55

TAROM reia zborurile la Suceava. Află de când

spot_img

 

Ministrul transporturilor, Iulian Matache, a declarat, sâmbătă, pe Aeroportul Suceava, unde a vizitat stadiul lucrărilor de modernizare, că prima cursă Tarom va ateriza în 12 noiembrie. El a precizat că, în opinia sa, este normal ca redeschiderea traficului aerian să fie făcută de compania naţională. 

Matache a spus, într-o conferinţă de presă, că modernizarea aeroportului va fi terminată la sfârşitul lunii octombrie, iar pe 12 noiembrie va ateriza prima cursă Tarom pe noul aeroport. Ministrul a menţionat că este normal să vină pe aeroport compania naţională Tarom şi să redeschidă, în acel moment, traficul curent pe Aeroportul Suceava. El a mai precizat că aeroportul sucevean deserveşte judeţele Suceava şi Botoşani şi are potenţial de atragere pentru alte câteva judeţe din jur şi pentru Ucraina. 

Ministrul transporturilor, care a vizitat, sâmbătă lucrările de modernizare, dar şi spaţiul unde va fi amenajat al doilea terminal al aeroportului, a spus că este mulţumit de lucrările executate.  

El a declarat că ROMATSA mai are de montat echipamentele necesare, ceea ce se va realiza în perioada următoare, iar sistemul ILS va fi montat de în următoarele două luni.