20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:13

Țările din toată lumea, alături de Franța

spot_img

Mai mulți șefi de stat și de guverne, din întreaga lume, sunt șocate de atentatele din Paris, petrecute noaptea trecută, soldate cu cel puțin 120 de morți și peste 200 de răniți și și-au arătat disponibilitatea să sprijine Franța în lupta cu terorismul.

China s-a declarat “profund șocată”  și “condamnă vehement aceste atacuri teroriste”, a anunțat sâmbătă Ministerul de Externe de la Beijing. “Terorismul este dușmanul întregii omeniri. China sprijină cu fermitate Franța în eforturile sale de a readuce pacea și stabilitatea (în țară) și pentru a combate terorismul”, a insistat el.
Luând act de un bilanț extrem de greu, China a adresat Franței “profunde condoleanțe”, a adăugat Hong Lei.
Japonia s-a declarat sâmbătă ‘șocată’ de atentatele teroriste sângeroase comise vineri seară la Paris și s-a angajat că conlucreze cu comunitatea internațională pentru prevenirea terorismului.
La rândul său, președintele iranian Hassan Rohani a anunțat că își amână turneul diplomatic în Europa și a condamnat dur atentatele din Franța, pe care le-a calificat drept crime împotriva umanității, potrivit agenției de presă oficiale iraniene Irna.
‘În numele poporului iranian, care a fost el însuși victimă a terorismului, condamn ferm aceste crime contra umanității și transmit condoleanțele mele poporului francez îndoliat și guvernului de la Paris’, a scris Rohani într-un mesaj adresat președintelui francez François Hollande.
Preşedintele american, Barack Obama, a făcut o scurtă declaraţie despre atacurile care au avut loc în Paris:“E o situaţie dramatică, ştim foarte bine ce se întâmplă în aceste momente, am trecut prin asta”, a spus Obama.
Alianţa Nord-Atlantică este alături de Franţa în lupta împotriva terorismului, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după atentatele soldate cu zeci de morţi în Paris, informează Reuters.
“Sunt profund şocat de atacurile teroriste oribile care au avut loc la Paris. Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor, către toţi cei afectaţi şi către poporul francez”, a spus Stoltenberg.