2.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 2:22

Tăriceanu reacționează la pactul propus de Viorica Dăncilă: “Să vină în Parlament cu acest pact”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu o cheamă în Parlament pe Viorica Dăncilă cu pactul propus pentru bunăstarea românilor.

În felul acesta, spune Tăriceanu, Vorica Dăncilă  ar dovedi că este “mai mult decât o lovitură electorală prin care să mai smulgă nişte voturi de la pensionari”.

„Dacă nu ar fi doar o propunere electorală, un pact pentru bunăstarea românilor ar fi ceva foarte util. Cum la fel de util ar fi unul în domeniul construcţiilor de autostrăzi sau spitale. Sau pentru un învăţământ modern. Dar nici autostrăzile şi nici bunăstarea nu vin doar din semnarea unor pacte, ci vin din decizii politice asumate de întreaga clasă politică, decizii care să treacă dincolo de interesul de moment al unui an electoral.

Dacă vrea să ne dovedească faptul că este mai mult decât o lovitură electorală prin care să mai smulgă nişte voturi de la pensionarii pe care îi sperie cu tot felul de zvonuri, dna Dăncilă trebuie să vină în Parlament cu acest Pact”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu mai spune în mesajul său că la dezbatere ar trebui să participe reprezentanți din partea BNR, Consiliul Fiscal, Consiliul Economic şi Social.

“Este un subiect mult prea serios să-l tratăm doar electoral. Iar la această dezbatere vom invita BNR, Consiliul Fiscal, Consiliul Economic şi Social şi alte organizaţii care, alături de partidele politice, pot să garanteze un asemenea pact. Împreună vom vedea cât de serios este acest pact şi mai ales cât de realist şi sustenabil este. Pentru a vedea aceste lucruri dna Dăncilă trebuie să ne prezinte proiecţiile de buget pentru anii care urmează, estimări ale veniturilor şi alţi indicatori care să ne asigure că nu fluturăm pe la nasul românilor promisiuni fără acoperire”, a declarat Tăriceanu.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile. Varujan Pambuccian a declarat, luni pentru MEDIAFAX, că grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a semnat pactul pe care l-a propus Viorica Dăncilă partidelor, precizând că documentul include măsuri de bun simţ cu care mai mulţi aleşi ai grupului au fost de acord.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, a spus preşedintele.