20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:29

Tăriceanu: Percepția este că există o înțelegere între Dăncilă și Tăriceanu

spot_img

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că întreg jocul politic, privit în ansamblul său, dă senzația unui blat între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, pentru a merge braț la braț în turul 2 al prezidențialelor. Tăriceanu a profețit și a spus că prin astfel de jocuri, PSD va ajunge un partid de mâna a doua, la alegerile din 2020.

”La alegerile din luna mai s-a văzut foarte clar că este un curent de opinie împotriva guvernării, împotriva celor două partide din coaliție, iar asta a afectat ambele partide în mod proporțional. PSD și ALDE au înregistrat pierderi semnificative, tocmai de aceea, după alegeri am ales să discut cu cei din conducerea PSD, cu doamna premier și i-am spus că este nevoie de o relansare a guvernării, de o schimbare. Există în societate o percepție că în acest Guvern este multă incopetență, nepotism și noi trebuia să redăm încrederea oamenilor că nu este așa. Doamna Dăncilă nu a dorit nimic din ceea ce am propus (…) PSD a luat decizia să funcționeze ca o cetate asediată, fără să modifice programul de guvernare, nici să vină în Parlament pentru reconfirmare, mai mult, au îndepărtat și Pro România de la negocieri, o alianță firească, care ar fi refăcut situația din 2016.

Toate astea duc la percepția că există o înțelegere între doamna Dăncilă și domnul Iohannis pentru prezidențiale. (…) Lui Iohannis îi convine să aibă un candidat al unui PSD ușor de criticat, un candidat precum doamna Dăncilă care nu-i va pune absolut nicio problemă în alegeri. Toate acestea m-au determinat să le strâng mâna și să plecăm de la guvernare, în termeni civilizați am zis eu, dar ceea ce s-a întâmplat ulterior mi-a arătat că ceea ce am înțeles eu prin termeni civilizați nu a înțeles și doamna Dăncilă.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la DC News Live.

Întrebat ce va face cu Teodor Meleșcanu și grupul de la Senat, Tăriceanu a spus că s-a găsit soluție, iar în acest moment este mai preocupat de alte probleme.

”Problema politică majoră nu este domnul Meleșcanu, este o problemă minoră. În ceea ce privește grupul de la Senat avem soluție și am putea funcționa ca un grup mixt, nu asta este o problemă.

Problema nu este Meleșcanu, problema este acest Guvern care și-a epuizat resursele, este un Guvern istovit. Este momentul pentru doamna Dăncilă să se gândească foarte serios ce vrea să facă cu PSD-ul, pentru eu cred își doresc ca PSD să nu ajungă o forță politică de mâna a doua, dar se vor trezi în 2020 în această situație”, a spus Tăriceanu.

Valeriu Motoc